Home - About - My Dogs - Litters - Links - News and Updates

Noor Inca Bar Oness
photo: Nathalie Holländer


"Ness"
dob. 04. July 2010
Owner: Nathalie Holländer, Sweden

Results

More pictures


Ness' story

Drömmen om en Saluki har alltid funnits där. När jag kollar tilbaks på gamla skolarbeten från 1999 så handlar de redan då om Salukin… När jag skulle göra en rasbeskrivning när jag gick en hundkurs, vad tror ni jag valde för ras om inte Salukin…

Så efter många års letande efter den perfekta valpen vid den perfekta tidpunkten så hittade vi Kennel Noor Inca… Vi var på utställningen i Tvååker och satt och granskade alla hundarna i Saluki ringen och vips fanns där en hund som uppfyllde alla våra krav, ”Noor Inca Alfa Romeo Visconti” i tilltalsnamn kallad ”Whisky”.

Väl hemma från utställningen gick vi in på Svenska Salukiringens hemsida och såg då till vår stora glädje och förvåning att Kristin på Noor Inca hade valpar just nu. Efter lite research såg vi att mamman till valparna dessutom var ”Whiskys” syster… ”Bingo” tänkte vi och skickade nervösa och förväntansfulla iväg ett mail.

Timmarna gick och tillslut plingade det i mailen, jag ropade på min sambo Tobias att han fick skynda sig, vi hade fått svar!!! Kristin lät positiv i mailet och efter några mail fram och tillbaka, och besök både vid Saluki specialen i Västerås och besök i Spydeberg där valparna bodde hos Evy, så blev det klart. Vi skulle få bli stolta föräldrar till en Saluki tös!

Dagarna och veckorna gick LÅNGSAMT, men till slut kom dagen D och vi skulle hämta hem vår älskade Ness. Vi lämnade av vår dotter Thea hos hennes mormor och morfar som skulle passa henne under dagen, och började bege oss till Kristin och Evy, en resa på ca: 439km!

Vi kom inte långt förens bilen började ryka och lukta lite konstigt, vi svängde av och lyfte på motorhuven… Oljelocket hade lossnat och hela motorutrymmet var nedsprutat av olja! Efter lite dividering lyckades vi hitta oljelocket utmed vägen, gjorde rent så gott det gick under motorhuven och fortsatte vår färd, inget skulle kunna hindra oss!

Sagt och gjort, vi kom till Norska gränsen i Ösregn men strax efter när vi skulle svänga av mot motorvägen var denna avstängd av okänd anledning. Så vi fick åka grusiga svängiga vägar som de höll på att lägga ny asfalt på, mitt ute i skogen i Norge på ställen som säkert ingen visste fanns! Efter en bra bit i skogen kom vi till slut fram!

Givetvis började det hagla och regna som aldrig förr. - och inte nog med det så rymde Evys hästar, Evy var inte hemma, så den lite hästrädda Tobias och Kristins vän, gav sig ut i lerig skog och jagade fatt på de två hästarna. På väg in snubblar Tobais på en sten och landar i lera och hästskit och slår upp ett djupt sår på handleden.

När vi väl skulle fara hem igen fick han klä av sig och sitta i bara kalsonger och köra…
Vi kom ca: 5 min därifrån tills Ness som sitter i mitt knä spyr ner hela mig, så det var bara att klä av sig för mig också.
”Hoppas bara att vi slipper stanna i tullen” då sitter vi här två halvnakna människor och en åksjukhund som dreglar som om hon hade rabies, i en bur i baksätet…

Genom skogen igen tillbaks till svenska gränsen, phhuu vi slapp tullen! När vi åkte genom Säffle på väg hem var vi några av de sista som fick åka förbi vägen innan den stängdes av pg.a. översvämning, nu kanske turen vänder!

Till Karlskoga var allt frid och fröjd, men nu var bilen hungrig så det var dags att tanka. Vi svänger in på närmsta bensinstation, och vad kunde mer hända än att bensinen på stationen var slut?!? Bara att leta upp nästa närmsta ställe och hoppas att reservtanken höll, det gjorde den!

15 minuter senare blir vi stoppade i en poliskontroll, så ett av våra värsta farhågor (att bli sedda så som vi såg ut) blev verklighet. Polisen kollade lite konstigt på oss som satt halvnakna i bilen, men när vi blåst grönt och visat körkortet fick vi fortsätta vår färd hemåt!

Lyckligtvis hände det inget mer konstigt den dagen, vi kom hem så gott som oskadda och fortfarande världens lyckligaste!

Men vi fick allt verkligen testat hur mycket vi verkligen ville ha Ness, och vi har aldrig ångrat det en sekund!

Hon blev snabbt bästis med våra tidigare hundar (3 Chihuahuor) och skriker när hon är ifrån dem.

Nu ska hon snart få börja visa fram tassarna i utställningsringen och efter det förhoppningsvis även testa på Lure Coursing! Vi ser framemot alla äventyr vi har framför oss!

Ness är en underbar hund och familjemedlem och vi är evigt Tacksamma både Kristin och Evy för möjligheten till att utöka vår familj med detta vidunder! Hon har tagit våra hjärtan med storm och kommer alltid vara allas våran lilla glädjespridare!

Kram Från Nathalie Med Tobias och Thea

---


Back