Home - About - My Dogs - Litters - Links - News and Updates

Noor Inca Bar Fly
photo: Jessica Mäkinen


"Silje"
dob. 04. July 2010
Owner: Jessica Mäkinen & Tobias Gustafsson, Sweden

Results

More pictures


Silje's story

Allt började för flera år sedan, innan vi fick våra barn. Jag (Jessica) har alltid velat ha hund, helst en Bordercollie och en Mops, men Tobias har alltid tyckt att: "hund", vi är väl inga hundmänniskor!

Vi fick sedan våra två barn och jag har tagit upp ämnet hund därimellan men lagt ner diskutionen eftersom vi har haft fullt upp med husrenoveringar och sjuka småbarn.

Efter att det vart bestämt att Sandra och Daniel skulle få hem en liten salukivalp vid namn Ola började jag ta upp diskutionen igen men Tobias tyckte fortfarande att "vi är väl inga hundmänniskor". Vi pratade lite om det innan Ola kom till Sverige, men det var fortfarande nej från hans sida då han tyckte att vi hade fullt upp ändå och att en valp skulle bli för mycket.

Dagen kom då Ola skulle komma och på kvällen ringde Sandra och frågade om jag inte kunde sova där för Daniel var inte hemma och hon ville ha sällskap med den nya familjemedlemmen och allt nytt som hör till. Självklart! sa jag och packade en väska och åkte dit. Väl där möttes jag av den finaste lilla varelse jag någonsin mött och tänkte att nu är det nog, vi är visst hundmänniskor!

Dagen efter kom Kristin och Ragnhild hem till Sandra för att hälsa på, även Mocca var med. Efter att ha sett Mocca och Ola tillsammans så stod det helt klart för mig att om jag inte får vara en del i hundfamiljen så kommer jag bryta ihop, Kristin berättade också att det fanns en tik kvar!

Med den sista tiken i tankarna åkte jag hem till Tobias och pratade och visade foton på Ola och berättade att den sista tiken och Ola är identiska. Men han vart inte helt övertygad och sa att alla hundvalpar är ju söta!

Det gick någon dag och Tobias fick tillfälle att träffa Ola och då stod det klart att jo, vi kanske är hundmänniskor iallafall. När vi kom hem visade jag bilderna av "Fly" på hemsidan och då vart det bestämt, vi måste prata med Kristin! Jag ringde till Kristin med en klump i magen av nervositet och berättade att vi väldigt gärna skulle vilja ha den sista valpen och efter lite prat så stod det klart att helgen därpå skulle vi åka och hämta hem "Silje"!

Nu har Silje vart hemma i 3 veckor och tanken att vara utan henne finns inte. Hon hör hemma här och vi har inte ångrat oss en enda sekund, Tobias är numera en hundmänniska som t.o.m. tittar på program om hundar på tv:n och ser till att hon sover på hans sida av sängen på nätterna!

Hälsningar Jessica, Tobias, Alfons, Charlie och Silje

---


Back