Home - About - My Dogs - Litters - Links - News and Updates

Noor Inca Bar Dragonfly
photo: Sandra Mäkinen


"Ola"
dob. 04. July 2010
Owner: Sandra Mäkinen & Daniel Berglund, Sweden

Results

More pictures


Ola's story

Jag och Daniel har länge sagt att vi vill ha hund, men väntat eftersom barnen varit små, husköp, jobb och annat som kommit i vägen. Det har varit prat om olika raser genom åren bla om italiensk vinthund och saluki.

Iallafall kom dagen då jag, Sandra, skulle följa med svärmor på salukispecialen i Drammen. Hon skulle ställa ut sin Nadeem och jag följde mest med som sällskap. Meeeeen så var det ju så att Kristin var där också med två valpar, Mocca och en choklad hane. Jag vart kär! Och bestämde att nu är det dags, nu ska vi ha hund!

Problemet var ju bara att Daniel var kvar hemma i Sverige och inte helt med på mina planer. Det var däriemot alla som fanns på denna utställning,"klart ni ska ha en saluki" fick jag höra hela tiden. En klok kvinna sa tom " det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse" och tyckte att jag bara skulle dyka upp med valp när jag kom hem. Riktigt så galen är jag inte och jag insåg att det kommer inte att bli denna choklad hane, grät tom en tår när ingen såg. Kristin hade börjat prata om en annan hane som fanns kvar, han hette Ola fick jag veta.

Hemresan från Drammen kändes lång, jag ville bara hem och prata vett med Daniel och se bilderna på Ola.

Jag kom hem och vi satt tillsammans vid datorn och letade fram bilderna på honom. Det krävdes inte mycket övertalning innan Daniel ville detta lika mycket som jag. Snart var allt klappat och klart och det bestämdes att Kristin skulle komma till oss för att lämna Ola.

Som vi längtade......jag kunde inte sova på nätterna och när jag väl gjorde det drömde jag bara om Ola.

Nu har han snart bott hos oss i en månad. Vi är så glada att vi vågade ta beslutet att han skulle till oss. Han är en självklar del av vår familj nu och vi kan inte tänka oss ett liv utan Ola. Lediga dagar spenderas i skogen med bla Ola's syster Silje som också bor i Nyköping.

Sen Ola kom har jag lärt känna många nya människor, jag har lärt mig så mycket under dom här fyra veckorna och jag ser framemot utställning, LC och annat spännande!

Sandra, Daniel, Amanda & Alexander

---


Back