Home - About - My Dogs - Litters - Links - News and Updates

Noor Inca Bar Chocolate
photo: Linda Thelin


"Khali"
dob. 04. July 2010
Owner: Linda Thelin, Sweden

Results

More pictures


Khali's story

Ganska förvånade blev vi den dag då vi fick förfrågan att para vår Naim med Zeta, men efter att ha funderat lite kände vi att det skulle vara roligt.

När det beslutet var taget började förstås tankarna att mala. Skulle vi ha en valp efter Naim? Visst ville vi det, men till saken hörde att vi redan hade två hundar och fler ville vi inte ha. Dock skulle vår allra bästa lilla Igor eventuellt omplaceras eftersom han och vi inte hade samma önskemål om hur vardagarna skulle se ut. Vi lämna det hela öppet och sa att om vi hittat ett bra hem till Igor när tiden var inne så kunde vi tänka oss en valp.

Parningen gick bra och tiden för valpning närmade sig. Något hem för Igor verkade inte finnas, mina ryggproblem blev allt värre och Erik fick ansvara för det mesta både gällande hundarna, Elsa och hemmet. Hundarna blev lidande av att vi inte hann med dem, vi hade ingen möjlighet att träna bort Naims hundrädsla i den mån vi ville och Elsas sömnlösa nätter gjorde att vi kännde oss minst sagt väldigt tärda. Det kändes alltså inte som ett läge för valp och vi bestämde oss för att inte ta någon.

- "Bara det nu inte blir några chokladfärgade", sa jag till Erik. För en chokladfärgad saluki stod ju högst på listan när vi skaffade Naim och förr eller senare ville vi ha en till saluki. Bara inte just nu.
Nå, naturligtvis föddes åtta underbara valpar varav tre var bruna. Förnuftet sa fortfarande nej, men hjärtat något annat.

Och så öppnade sig möjligheterna: Vi hittade ett underbart hem åt Igor och vi fick besked om att min rygg skulle opereras och bli bra igen. Nu fanns egentligen inget förutom de sömnlösa nätterna som höll oss tillbaka och beslutet blev ganska lätt. En valp skulle det bli!

Redan från första början gillade vi nummer 1 bäst. Tjocken. Hur kan man inte älska en hund som kallas så?

Nu är han här hos oss, han känns som den hund vi letade efter och familjen känns harmonisk. Vi hoppas på att få leva så för många år framöver.

Linda, Erik, Elsa & pappa Naim

---


Back